04-06-15

Een perfecte avond voor enkele kiekjes

Tijdens het avondeten vertelde Patrick dat zijn collega er tijdens de vroege ochtenduurtjes vaak op uit trekt met zijn camera. Deze morgen zou hij prachtige waterjuffers in beeld hebben gebracht. Eigenlijk ben ik best een beetje benieuwd naar zijn foto's, maar bloggen, dat doet hij (nog?) niet.

Zelf geef ik het fotograferen regelmatig op, gewoon omdat het toestel meestal niet wil doen wat ik van hem verlang. En nu eerlijk? Eigenlijk krijg ik de technische kant niet echt onder de knie, waardoor het moment suprême vaak voor ik er erg in had, aan me voorbij gaat. Daarnaast missen we een goede macro lens. Toen we enige tijd geleden bij Sony aanklopten op zoek naar een degelijke macro lens, kregen we te horen dat we voor ons toestel geen nieuwe lenzen meer konden krijgen. Ons toestel was te oud ...

Dus doen we het verder met wat we hebben, want een nieuw toestel aanschaffen, terwijl dit nog perfect werkt en we bovendien in het bezit zijn van 4 verschillende lenzen (maar geen macro ...), dat vinden we er totaal over.

Thalictrum aquilegifolium2.jpg

Thalictrum aguilegifolium

Buddleja

Buddleja alternifolia

libel_larve2.jpg

Larve van libel op stengel van Iris pseudocarus (gele lis)

19:18 Gepost door Silvia Dubois in Fauna, Flora, Tuin | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Niet te veeleisend worden, Silvia... Ik amuseer met zo'n piepklein zakvestmodelletje..., zonder lenzen..., zonder (duur !) fotoprogramma...
Het resultaat hierboven is toch fantastisch !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 04-06-15

Reageren op dit commentaar

we zijn best tevreden hoor, ook al vind ik het soms wat jammer dat ik niet wat dieper op de details kan inzoomen. Vooral wanneer de dingen net buiten het bereik liggen, of wanneer je weet dat dieren zullen opschrikken wanneer je nog dichter zal naderen.
Je elke dag midden in de natuur begeven, met alle geur, kleur, geluid, ... daar kan echter geen enkele foto tegen op ;-)

Gepost door: Silvia | 05-06-15

je moet keuzes maken Sylvia..

zelf besteed ik slecht een heel beperkt budget aan fotografie en macro hoort daar voor mij niet bij....

knappe foto's toon je ons

groeten

Gepost door: willy | 04-06-15

Reageren op dit commentaar

kan je redenering perfect begrijpen.
dit zijn puike foto's, lekkere natuur

Gepost door: pieterbie | 16-06-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.