25-11-13

Lost place II

Een weg zonder wagens

in de verte enkel wat schaapjes

hoog boven al het andere

met de wind als je meester

 

Ruim dertig jaar werd er gediscussieerd over het doortrekken van de vijandige expresweg tussen het afrittencomplex 25a van de E313 in Hulst-Genebos en de N73.

Al even lang ligt het tracé klaar. Via kleine sluipwegjes kan je gemakkelijk op de verlaten brug over het Albertkanaal in Hulst-Tessenderlo raken. Het uitgestrekte talud, dat van de Nijverheidsweg tot Wasseven in Ham loopt, kijkt je een beetje onwezenlijk aan. Je waant je in No Man’s Land.

30 jaar ligt het hier zo veraten bij, want eerst werd met de aanleg van start gegaan, en pas een tijdje later werd de impact op de natuur bestudeerd …?!

Wederom een prachtig staaltje om in te kaderen in het Belgische infrastructuurboek “Travaux inutiles”

8aug10 (9).JPG

8aug10 (13).JPG

 

16:03 Gepost door Silvia Dubois in Verlaten | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook

16-11-13

Bestrating

onze 'geërfde" antieke voortuin en oprit schreeuwde al een tijdje om een metamorfose. Zo zie je maar weer dat rust tijdens het bloggen meestal gepaard gaat met een drukte die zich ergens heel nabij afspeelt ...

collage.png

12:18 Gepost door Silvia Dubois in ontwerp, Tuin | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook

03-11-13

waar Demer en Dijle elkaar treffen

Over de Demerdijk langs de valleien van meanderende Demer en Dijle,  doorheen pittoreske dorpjes met hun kleine oude dorpskernen, dwars door de akkers, bosjes en kleine trage wegjes, welke zich vaak verschuilen achter de aaneengesloten tuinen.

 

Een wandeling om heerlijk uit te waaien, iets meer dan 11 km, doorheen een landschap, dat nog heel wat ingrediënten van het oorspronkelijke oude rivierenlandschap bevat. Dijken, verlandde verlaten meanders, hagen en houtkanten, waterrijke hooi- en graasweiden, heel wat kleur en vooral veel rust, op plekjes waar je het vaak niet verwacht.

 

De gemeente Rotselaar haalde de oude benamingen van lang vergeten veldwegen van onder het stof en plaatste naambordjes, stille getuigen van een stukje cultureel erfgoed en streekidentiteit!

 

De Bimmen, Witherenpad, Pad door de Rekken, Ossenrekweg, Haardbergweg, Strijland, Demerdijk Zuid, … namen die uitnodigen om hen verder taalkundig te ontleden!

 

dd.jpg

10:03 Gepost door Silvia Dubois in Natuur, Ontspanning | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook