31-10-13

Wildbreien

Bomen en straatmeubilair in een wollig jasje, je ziet het steeds vaker opduiken. Eerst vooral in grote steden, maar tegenwoordig ook in kleine landelijke gemeenten als Deurne, bij Diest. Niet enkel kunstenaars, ook anonieme breiers volgen het voorbeeld van grondlegster Magda Sayez. Ongeveer 8 jaar geleden besloot ze in te grijpen. Ze vond dat haar grijze stad best een wollige kleurboost gebruiken kon.

Vervolgens groeide de belangstelling voor dit soort graffiti, met natuurlijke wol. Het wildbreien (ook wel stadsbreien, urban knitting en Guerilla knitting genoemd) won aan populariteit. Koude, grijze en grillige plekken werden opgefleurd met kleur en warmte. Een erg leuk initiatief, dat zich ondertussen wereldwijd wist te ontwikkelen. Dankzij de vele leuke breiwerkjes, blijft de openbare ruimte in beweging. Steeds andere vormen en kleuren, kleine kuntwerkjes die her en der verschijnen, en ons uitnodigen om even halt te houden...

wild2.jpg

12:16 Gepost door Silvia Dubois in Kunst, Steden en pleinen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Deurne is mijn buurgemeente en mijn moeder komt van daar. Aan die kerk vertrekt ook de mooie wandeling van de Vallei van de drie beken en toen waren de sjaals me ook opgevallen. Het heeft wel iets.

Gepost door: muggenbeet | 01-11-13

Reageren op dit commentaar

Ik vind dit wel speciaal, in Oosterlo (Geel) hebben ze een heel huis versierd met breiwerkjes! Mooi in beeld gebracht Silvia!
Groetjes

Gepost door: Dominic | 02-11-13

Reageren op dit commentaar

Leuk, Silvia, bomen in winteroutfit !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 03-11-13

Reageren op dit commentaar

Ik heb toevallig op een kinderboerderij in Assebroek( Brugge) ook een boom aangetroffen waarvan de stam helemaal ingewikkeld was met breiwerkjes. Leuk om te zien al die kleurtjes. En een tijdje terug zag ik in het centrum van Gent straatpaaltjes en relingen omwikkeld met breiwerk. Hier ging het uit van het MIAT en was het een initiatief om eenzame mensen samen te brengen door te leren breien.

Gepost door: magda | 03-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.