17-09-13

Tuinhoekje

Vorige zomer merkten we dat de dynamiek in onze bloemenweide ervoor zorgde dat steeds meer hardnekkige ruigtekruiden de kop op staken. De oude soorten verdwenen en nieuwe soorten, die we liever niet zagen verschijnen, vestigden zich.  We stonden voor de keuze, of de successie een halt toe roepen, of het tuinhoekje opnieuw inrichten. Het werd het laatste.

Tijdens het voorjaar maakte ik een selectie, vooral op basis van bijen- en vlinderplanten met een zo lang mogelijke bloeiperiode en met een minimum aan onderhoud. Na een bijzonder strenge winter, bleek het helaas niet mogelijk ergens een Buddleja alternifolia op de kop te tikken, de kwekers waar ik mij meestal toe richt, vertelde me dat alle  waren stuk gevroren. Volgend jaar hoop ik dat ze tegen de schutting aan zullen pronken en de lege gaatjes opgevuld worden met wat extra massa en structuur.

 

tuinhoekje.jpg

Voorziene planten: Anaphalis triplinervis, Buddleja alternifolia, Echinacea purpurea, Eupatorium mac. 'Atropurpureum, Gaura lindh. 'Whirl.Butterflie, Miscanthus, Pennisetum alop. 'Hameln', Persicaria ampl. 'JS Calor', Philadelphus ‘Virginal’, Nepeta, Phlox div. 'Chattahoochee', Salvia nemorosa, Syringa Vulgaris ‘Mmd.Stepman’, Veronica longif. 'Blauriesin', Viburnum opulus ‘Roseum’.

gaura.jpg

Gaura lindh. 'Whirl.Butterflie 

anaphalis.jpg

anaphalis3.jpg

Anaphalis triplinervis (de witte vlekken op de eerste foto); een zeer sterke laagblijvende borderplant en een zeer goede bodembedekker met kleine tuilvormige bloemen, die het liefst in de zon of half schaduw vertoeft. Ze heeft geen bijzondere verzorging nodig.

 

Een oud blogje over de bloemenweide: http://tuinontwerp.skynetblogs.be/archive/2011/09/14/kleu...

 

09:14 Gepost door Silvia Dubois in ontwerp, Tuin | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Prachtig hoekje! Kocht zelf die roze zonnehoeden toevallig ook dit jaar. Maar het witte knoopje of valse Edelweiss, zoals ik die witjes ken, heb ik wel gehad, maar zijn na jaren toch verdwenen.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-09-13

Reageren op dit commentaar

een hoekje om bij weg te dromen

Gepost door: merel | 18-09-13

Reageren op dit commentaar

het betreft beetje een 'verloren' hoekje, achter onze woning en houtberging (onze tuin bevindt naast onze woning), weliswaar nog wat maagdelijk en kaal, maar na de uitbundig bloeiende bloemenweide, weer wat om naar uit te kijken ;-)

Gepost door: silvia | 18-09-13

Reageren op dit commentaar

Gezellig, Silvia !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-09-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.