25-03-13

Megalomaan

Als je te lang nadenkt vind je uiteindelijk altijd een reden om iets niet te doen, waardoor je ook heel wat mooie en waarschijnlijk ook wel wat minder mooie dingen, zal missen.

Als je te lang nadenkt kan je ook altijd een reden vinden om iets net wel te doen. Het heeft allemaal te maken met het leggen van accenten.

De steenkoolmijn van Beringen staat sinds haar sluiting in 1989 voor het grootste deel leeg. Om dit bijzondere erfgoed te behouden is er nood aan renovatie en restauratie. Het meerjarig strategisch plan vertrekt van het bestaande landschap en de architectuur van het bestaande erfgoed.

Naast publieke functies zoals een museum en open ruimte welke als hefboom en trekker fungeren, worden ook een aantal private initiatieven gegroepeerd. De totale herbestemming van de voormalige mijnsite gebeurt via een publiek-private samenwerking. De plannen met betrekking tot deze herbestemming werden echter niet door iedereen even positief onthaald. Naast de bouw van een rusthuis, serviceflats en een subtropisch zwembad, was één van de prioriteiten de bouw van een waanzinnig megalomaan shoppingcenter; een doorn in het oog bij velen. Onderhandelingen zijn nog steeds aan de gang, het blijft een beetje bang afwachten, ondertussen berusten we in het feit dat de bouw van het grootschalig winkelcomplex (voorlopig) werd afgeschoten.

demijn.jpg

 

 

09:00 Gepost door Silvia Dubois in Levenswandel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Groot(s) is het daar wel, Silvia !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 25-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.