19-03-12

Afval of bouwstof?

Steeds meer mensen verzamelen hun groenafval en tafelresten. Vervolgens stappen ze in hun wagen, om dit naar het containerpark te brengen.  In sommige gemeenten en steden kan het eenvoudiger, daar kan de groene bak, met alle composteerbare materialen, gewoon aan de deur geplaatst worden, waar het  opgehaald wordt door de vrachtwagen die er speciaal op uit gestuurd wordt om doorheen alle straten van het dorp (of stad) te rijden.

Het verzamelde materiaal  bevindt zich in zijn afvalstroom en vervolgt zijn lange weg ... ook de grote berg die zich op het containerpark vormde, moet weer verder getransporteerd worden, richting groenrecycler, waar de afvalstroom uiteindelijk in de verwerkingsfase beland.

Ondertussen popelen al die groene vingers nu ze de eerste lentezon voelen ... maar al te graag willen ze in de tuin aan de slag ... maar niet zonder compost ... bijgevolg  snellen ze in hun wagen ... 

Afvalstroom, verwerkingsstroom, transport, ... terwijl composteren toch helemaal niet zo moeilijk is. Bovendien niets dan voordelen en heel wat extra leven in je tuin! En duur hoeft het ook niet te zijn, je moet maar eens rondom kijken, overal wordt er gesnoeid, en met wilgentenen kan je heel wat leuke dingen doen. Toen vrienden van ons laatst aangaven dat ook bij hun het snoeien van hun wilgen op het programma stond, sprongen we maar al te graag op de kar ... bedankt Jeanine en Robby!

compostbak.jpg

10:20 Gepost door Silvia Dubois in ecologie, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook