15-01-12

Vallei van de Drie Beken

Het Vlaamse natuurgebied 'Vallei van de Drie Beken' strekt zich uit van aan de Paalse plas tot in Molenstede. De Vallei dankt zijn naam aan de drie beken die de vallei parallel aan elkaar doorsnijden. Naast de belangrijke natuurfunctie van het reservaat, heeft de vallei tevens een belangrijke functie als overstromingsgebied.

De afwisseling van natte valleigronden, zandige donken en droge Diestiaanheuvels zorgt voor een enorme diversiteit aan fauna en flora. Je vindt er enerzijds waterminnende planten als waterdrieblad, wateraardbei, moeraswederik, dotterbloem en anderzijds op drogere plekken o.a. heidekartelblad, stekelbrem, blauwe knoop en grondster. Heel wat dieren voelen zich aangetrokken tot de vallei. Je vindt er vogels als houtsnip, watersnip, boomvalk, havik, diverse spechten en de wespendief.  

Dankzij een ruim vijfhonderd meter lang vlonderpad kan iedere natuurliefhebber tussen zonsopkomst en zonsondergang, ook in de natte periodes, wandelen en genieten in dit moerassige natuurgebied.

landschap warre verward.jpg

19:08 Gepost door Silvia Dubois in Fauna, Natuur, Ontspanning | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Een prachtig en authentiek natuurlijk kader, Silvia !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-01-12

Reageren op dit commentaar

gek genoeg heb ik dit gebied nog nauwelijks bewandeld. Moeten we dringend eens doen. Jammer dat de Winterbeek nog steeds industriële afvalwaters moet slikken.

Gepost door: muggenbeet | 15-01-12

Reageren op dit commentaar

hihi .. grappig om dit gebied (dat zowat in onze achtertuin ligt) hier tegen te komen, sylvia! :-)))

mooi is het daar, eh? ;-))

dankjewel voor je lieve woorden op mijn blog!!

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 16-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.