15-09-11

Uitbundige sieruien

In september kunnen we vaak nog genieten van de laatste zachte zomerdagen. Vandaag schommelde de temperatuur rond de 20 graden. Ideaal om in de tuin te klussen en te genieten van het heerlijk najaarszonnetje.

En zoals iedereen al wel gemerkt zal hebben, het is weer volop 'bollentijd'. Nadat de vrolijke sterretjes van de Allium’s de tuin het afgelopen voorjaar zo opvrolijkten, zijn dit de eerste bollen waarvan ik een aanzienlijk aantal exemplaren extra in de grond heb gezet. Niet enkel omdat ik verlang naar een tapijt vol uitbundigheid, maar ook omdat afgelopen zomer heel wat katten en  poezen uitgerekend onze borders uitkozen als openbaar toilet. Daarbij maakten ze er een sport van om de bollen uit te graven en ermee vandoor te gaan.  Op verschillende plaatsen in de tuin vond ik af en toe een stukje terug.  Nu de grond warm is, wat deze mediterrane bollen nodig hebben om een goed wortelgestel te vormen, heb ik een hele strook  Allium giganteum, Gladiator en Purple sensation geplant. Ook heb ik me laten verleiden om enkele bolletjes van de Allium Hair aan te schaffen. Op de verpakking zien ze er zo bizar en komisch uit, ik ben eens benieuwd wat dat in het echt gaat geven. En nu nog Allium schubertii, die wil ik het liefst in mijn tuintje, maar helaas ben ik hem nog niet tegengekomen. Wekenlang blijft deze variëteit prachtig. De haast excentrieke bollen blijven er een hele poos fris uit zien en behouden gedurende een lange periode hun kleur. Best wel indrukwekkend.

Naast Allium ging er ook nog wat Galanthus de grond in. Zoveel keuze en zoveel variëteiten, waarvan de meest sobere en bescheiden soorten mijn voorkeur genieten. Voor een natuurlijk beeld gooi ik ze in groepjes op de grond, waar ze vervolgens, op de plek waar ze terecht kwamen, de aarde tegemoet gaan.

 

P1000199.JPG

 

16:40 Gepost door Silvia Dubois in Flora, Tuin | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Ik vind dit ook prachtige bolgewassen, mooi van kleur en zeer opvallend in de tuin!
Blij jou terug te ontmoeten Silvia!
groetjes

Gepost door: Dominic | 15-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.