05-09-11

Hoestdrank

Toen we vorige winter wat liepen te hoesten en proesten, kreeg ik van mijn buurvrouw een hele fles zelfgemaakte hoestdrank cadeau. Wel, ik moet toegeven dat we tijdens het verdere verloop van de winter gespaard bleven van die vervelende kriebelende winterkwaal.

Wie zin heeft om dit eens uit te proberen kan het goedje brouwen aan de hand van volgend recept:

 

Volgende ingrediënten samen koken tot de suiker en de klissap gesmolten is:

 

½  liter water

½  kg kandijsuiker

4 blaadjes laurier

3 kaneelstokken

Een hele bussel tijm (best veel)

Stuk zwarte klissap

 

De pan van het vuur halen en tot slot 6 citroenen en  375 ml rhum (80°) toevoegen.

 

Naast de hoestdrank op basis van rhum, kregen we het recept van een dennensiroop, wat ook goed zou werken, en waar geen alcohol bij gebruikt wordt:

Jonge dennentoppen wassen, de kookpot ermee vullen. Vervolgens de dennentoppen onder water zetten en ze goed laten koken, tot ze mals zijn.

 

Nadat je ze een nachtje hebt laten staan,  zeven en het nat samen met 1 kg klot kandijsuiker gedurende zo’n 45 minuten laten koken. In flesjes of potjes doen en klaar is kees!

16:15 Gepost door Silvia Dubois | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Hum, ik ga dit recept ook maar eens proberen. Lijkt me beter dan die troep die ze in de winkel tegenwoordig verkopen.

Gepost door: Hoestdrank | 12-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.