15-07-11

Intens gekneusd en uitgerafeld

Provinciale premies, Vlaamse premies, gemeentelijke premies, belastingsverminderingen, premies van netbeheerders, … wie ziet het bos nog door de bomen? Er zijn zo ontzettend veel tussenkomsten, dat het haast onmogelijk wordt om voortdurend op de hoogte te blijven. Toch loont het de moeite om af en toe eens te gaan grasduinen in het toch wel grote aanbod. Mijn verwondering was best groot toen ik las dat je als inwoner van Beringen, dankzij de steun van de intercommunale Limburg.net, bijvoorbeeld subsidies krijgt voor de aankoop van een mulchmaaier, hout met FSC label, natuurverven, een fluisterhakselaar, onkruidbranders, … 

Omdat zich in de tuin altijd wel wat plaatsen bevinden die om schors vragen en we toch wat aan kringlooptuinieren doen , stond een hakselaar al enige tijd op het verlanglijstje. Onze nieuwe aanwinst klieft en snijdt hout met de vezelrichting mee. De snippers worden intens gekneusd en uitgerafeld tot uniforme snippers, die we als bodembedekker of tussen onze compost kunnen gebruiken.

Bij aanschaf was de gemeentelijke tussenkomst van zo’n 40 euro mooi meegenomen. Benieuwd naar de subsidies in uw gemeente? Kijk dan snel even op  www.premiewijzer.be . Op deze overzichtelijke site vindt u zelfs de aanvraagformulieren terug om de gewenste subsidies te bekomen.

P1000863.JPG

19:57 Gepost door Silvia Dubois in ecologie, Tuin | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Amai, niet te geloven wat een verschillen naargelang de gemeente waar je woont! Goed om te weten, maar vindt het toch niet rechtvaardig! Het zou overal hetzelfde moeten zijn, niet alleen met premies maar ook voor bijv, tv-kanalen, In limburg krijg je 10 posten meer om te bekijken voor dezelfde prijs en dat is overal verschillend in alle provincies in heel het land! Je kunt er toch niks aan veranderen en zullen er maar kalm onder blijven zeker!
Nog een fijn weekend Sylvia,
groetjes

Gepost door: Dominic | 15-07-11

Reageren op dit commentaar

zo'n hakselaar is een prachtig ding. Heb de mijne ook al lang en heb er al veel haksel mee geproduceerd dat nu tussen de planten of op de paden ligt. De mijne maakt wel veel lawaai, als ik een nieuwe zou kopen zou ik wel op het geproduceerde lawaai letten. Veel plezier ermee;

Gepost door: muggenbeet | 17-07-11

Reageren op dit commentaar

@ muggenbeet: wel, we hebben een fluisterhakselaar gekozen, je hoort hem nauwelijks, dus ook op zondagochtend kunnen we rustig wat takken hakselen terwijl onze buren nog lekker onder de wol liggen. Om van de subsidie te kunnen genieten was één van de voorwaarden trouwens dat de de hakselaar niet meer dan 93 db zou produceren.

Gepost door: Silvia | 17-07-11

De commentaren zijn gesloten.