07-06-11

Ecologische tuinen

Een 100-tal ecologische tuinen gaven afgelopen weekend hun geheimen prijs. De mogelijkheid om zonder schroom te gaan neuzen, lieten wij niet zomaar aan ons voorbijgaan.  

De identiteit van de tuinen die wij hadden uitgekozen, lag mijlenver uit elkaar. Geen 2 waren hetzelfde, we botsten op enorme contrasten, ook al  hadden ze allen hetzelfde doel; een tuin die moet bijdragen tot een betere kwaliteit van het milieu, de natuur en het landschap, waar natuurlijke processen een inspiratiebron vormen, waar groenafval herbruikt wordt en waar een prima habitat gecreëerd wordt voor vogels, vlinders, hommels, egels, kikkers, … .

Het ging van strak, doordacht en sterk gestructureerd, tot haast volkomen wild. In één van de bezochte tuinen mocht de natuur wel heel erg zijn gang gaan, hier restte een chaos van jewelste.

We troffen stuk voor stuk fiere eigenaars, die elk hun eigen sfeer en tuingeluk nastreefden, want laat ons niet uit het oog verliezen dat elke tuin, ook een ecologische tuin, er is en blijft ten behoeve van zijn eigenaar, hij is er om te ontspannen en te genieten!

 

ecotuindagen.jpg

 

09:52 Gepost door Silvia Dubois in ecologie, Natuur, Ontspanning, Tuin | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Tof initiatief vind ik. Ben ook naar een aantal tuinen gaan kijken, één was heel erg prachtig.

Gepost door: Raoul | 08-06-11

Reageren op dit commentaar

door de nauwere link tussen buiten en binnen wordt er meer afwerking in details gestoken, toch bij de meerderheid van de tuinen. Sommige ecologische tuinen zijn echter geen reclame en zouden wel eens een aantal geïnteresserden kunnen afschrikken. Ik was zo de kasteeltuin in Sint-Truiden gaan bezoeken, als je deze ziet dan denk je no way, een ecologische tuin is niets voor mij. Gelukkig was dit de laatste tuin en waren de anderen die ontworpen waren of gegroeid waren allemaal goede concepten en een voorbeeld aan ideeen.De laatste hadden ze beter niet op de lijst gezet.

Gepost door: Sanne | 08-06-11

Reageren op dit commentaar

fijn dat jullie in Tessenderlo waren en onze tuin een bezoek brachten. Bij deze heb ik jullie blog ook ontdekt :)

Gepost door: muggenbeet | 08-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.